Krvne žile i matična mliječ

U izvještajima iz različitih medicinskih časopisa u zadnjih 30 godina, matična mliječ se preporuča kao preventivno i pomoćno sredstvo u terapiji ateroskleroze.

Ateroskleroza je bolest krvnih žila kod koje dolazi do stvaranja vezivno-masnih naslaga na stijenkama arterija i vena. Odgovorna je za više od 50% svih smrti u razvijenim zemljama. Najčešće napada krvne žile srca što uvjetuje pojavu angine pektoris i infarkta. Brojnim istraživanjima dokazana je izravna povezanost između povišenog serumskog kolesterola (LDL-kolesterol) i srčanih bolesti (infarkta). Ateroskleroza također zahvaća moždane krvne žile što često dovodi do moždanog udara. Učestalost i težina bolesti ovise o mnogim faktorima, od kojih su neki stečeni i na njih se može utjecati.

Bolni napadaji stenokardije potpuno su prestali kod 20 od 24 muškaraca nakon dva tjedna uzimanja 3-4 puta dnevno po 10 mg mliječi.

Isto tako dobar rezultat postignut je kod pacijenata s početnom i napredovalom arteriosklerozom moždanih i srčanih krvnih žila s dnevnom dozom od 20-30 mg mliječi. Nakon 10-15 dana spazmi krvnih žila kod većine su nestali, san se stabilizirao, a radna aktivnost povećala.
Kod ateroskleroze malih krvnih žila nogu također je postignut dobar učinak većine bolesnika, posebno u početnom, 1.i 2.stupnju bolesti. Hodna pruga je povećana, kao i temperatura kože.

  • Izvor: dr. Saša Radić: MATIČNA MLIJEČ-Prirodni stimulans

Zadnji pogledani proizvodi