Matična mliječ i nedonoščad, mala djeca

Matična mliječ i djeca

Iz iskustva mnogih klinika poznat je povoljan utjecaj mliječi kod djece koja imaju premalu tjelesnu težinu, infekcije dišnih sustava, crijevnih upala itd.
Djeca starosti do 2 godine su dobivala 5 mg lifilizirane mliječi, a starija djeca su dobivala 10 mg mliječi dva puta dnevno pod jezik. Kod 35 djece od 40, koliko ih je sudjelovalo u istraživanju, postignut je pozitivan rezultat.
Već drugog i trećeg dana djeci se vratio apetit, nije bilo štucanja i povraćanja, poboljšalo se opće stanje organizma. San se normalizirao. Djeca su brzo dobila na težini, a povećala se i emocionalna aktivnost.

Nedonoščad

Kod 25 nedonoščadi (1,2-2 kg porođajne težine) majke dojilje dnevno su dobivale između 30 i 60 mg mliječi. Kod 76% djece postignut je pozitivan rezultat (nadoknada prijašnje težine i njen daljni porast), a u kontrolnoj grupi (15 nedonoščadi) čije majke nisu uzimale mliječ, samo 46%.

Nedostatak mlijeka u dojilja

U 33 dojilje s nedovoljnom količinom mlijeka, kojima je davana mliječ u 90% je osjetno povećana količina mlijeka.
Poboljšanje laktacije u 90 dojilja zbog uzimanja mliječi, 61% djece je osmog i devetog dana vratilo svoju težinu s kojom su se rodili. U kontrolnoj skupini od 100 djece samo je 16% njih za to isto vrjeme vratilo porodiljnu težinu.

U našoj ponudi imamo matičnu mliječ u medu te čistu matičnu mliječ.

Izvor: dr. Saša Radić: MATIČNA MLIJEČ-Prirodni stimulans

Zadnji pogledani proizvodi