OBRT „KOŠNICA“

Dugogodišnja obiteljska tradicija bavljenja pčelarstvom okrunjena je 1996/97 osnivanjem obrta „Košnica“ koji je proizvodnu pčelarsku djelatnost objedinio sa trgovinom.

Obrt Košnica od svog osnutka nastojao je biti u najnovijem trendu svjetskog pčelarstva i to sa: tehnologijom, opremom, lijekovima i ostalim novitetima.Prednost u trgovini nam je bila ta, da smo većinu noviteta primijenili na vlastitim pčelinjacima i onda kao takove ponudili tržištu. Naročito smo se angažirali za uvođenje organskih kiselina u hrvatskom pčelarstvu, što u početku i nije išlo baš lako i jednostavno. U sadašnje internetsko vrijeme mnogi noviteti lakše i brže dolaze u primjenu i na tržište, a uz to iskustva se multicipliraju preko svih mogućih pčelarskih foruma.

U svom dosadašnjem postojanju sudjelovali smo na mnogim manifestacija širom „Lijepe naše“.

Od pčelarskih sajmova na nekima sudjelujemo već tradicionalno (Pazin, Vinkovci), a na Bjelovarskom smo od početka sajma svake godine. Posjećivali smo i mnoge Godišnje skupštine pčelarskih udruga.

Kontakti i prijateljstva sa pčelarima su uvijek lijepa i zanimljiva sa puno uzajamnog poštovanja i razumijevanja za svu pčelarsku problematiku. Uspostavljeni kontakti i suradnja traje već godinama na obostrano zadovoljstvo.

Posjedujemo više stotina pčelinjih društava na nekoliko lokacija. Za vrijeme pašne sezone selimo pčele na već pripremljene lokacije amorfe, kestena, ličke livade, medljikovca i vrijeska. Na stacionarima imamo odličan bagrem, lipu i livadu.

Sudjelovali smo na mnogim natjecanjima meda u domovini i inozemstvu. Na većini natjecanja dobivali smo zlatne medalje (priznanja), a imali smo i šampiona u medu od lipe.

2005. godine završili smo gradnju i posjedujemo punionicu meda najviše kategorije „odobreni objekat „ (vet. broj 2109), a od 2007. godine imamo HACCP certifikat, a objekat je registriran i za izvoz u zemlje EU. Od 2012. godine objekat je registriran i u Ministarstvu zdravstva. U tom vidu radimo uslužno punjenje pčelinjih proizvoda i drugih preparata (dodatak prehrani) za one koji nemaju registrirani objekat, a proizvodi koje stavljaju na tržište to zahtijevaju.

Obrt „KOŠNICA“ je obiteljskog karaktera i cijelo vrijeme svog rada je uz obitelj zapošljavao 2-5 djelatnika, ovisno o periodu i vrsti posla. Kompletni obrt krasi velika stručnost u proizvodnji, susretljivost sa mušterijama te točnost, brzina i korektnost u poslovanju.

Nagrade i priznanja

Troslojna ventilirajuća pčelarska odjeća (jakna i kombinezon)

Zadnji pogledani proizvodi