PROIZVOD ZA EKOLOŠKU I KONVENCIONALNU PROIZVODNJU MEDA I ZAŠTITU PČELA

Primjenom EM Probiotika u pčelarstvu dobije se med bez primjene kemikalija koji je zdraviji i ima veću tržišnu vrijednost. Ovaj proizvod na bazi efektivnih mikroorganizama je moćan probiotik i antioksidans. Zdrave pčelinje zajednice su najvažnije u pčelarstvu, jer samo zdrave zajednice mogu dati najviše meda.

Probiotička hrana i dodaci za pčele brinu za održavanje zdrave mikrobne flore u probavnom traktu,čime predstavlja indirektnu pomoć kod obrane od bolesti. Korištenje proizvoda značajno poboljšava imunološki sustav pčela.

Proizvod nije genetski modificiran i potpuno je siguran za ljude,životinje i biljke. Proizvod je u skladu sa propisima Europske komisije proizvoda koji se mogu koristiti u organskoj poljoprivredi,a ne zahtijeva dodatnu potvrdu.

Prednosti proizvoda:

Sprječava razvoj bolesti kao što su bolesti crijeva – nozemoza.

Štiti sluznicu crijeva u pčela,obogaćuje ih korisnom mikroflorom. Na taj način crijevna flora proizvodi antibakterijske tvari protiv uzročnika crijevnih bolesti te sprječava stvaranje nozemoze.

Smanjenje pojave Varroe

PH proizvoda je 3,5 – kiselost. Varroa u takvim uvjetima nije u mogućnosti opstati i nahraniti se. Proizvod ne ubija Varrou, ali čini sastojke koji su potrebni Varroi nedostupnima. Osim toga, poboljšava imunološki sustav pčela što se pokazalo vrlo korisnim u borbi protiv Varroe.

Prskanjem pčela djeluje smirujuće te se može koristiti umjesto dimilice.

Smanjuje pojavu voskovog moljca

Korištenjem EM Probiotika sprječavaju se uvjeti za pojavu gljivica koji privlače voskov moljac unutar košnice. Proizvod se u ovome slučaju primjenjuje tako da se raspršuje u obliku malih kapljica na okvire i košnice (također u sredini).

Stabilizacija kolonija koje su oslabljene zimi

Poboljšava preživljavanje i stanje pčela koje su otpornije na bolesti i štetne učinke pesticida.

Preventiva nozemoze : 50 ml probiotika na 1l zašećerene vode.

Korištenjem EM Probiotika smanjuje se korištenje većine farmakoloških sredstava. Nakon primjene farmakoloških sredstava kod pčela EM Probiotik pomaže pčelama da obnove svoje prirodno stanje.

Za higijenu radnih alata,opreme koja se koristi za rad pčela i u košnici i oko košnica.

Korištenjem dezinfekcijskog djelovanja EM-a u vanjskom području košnice, bakterije mliječne kiseline i u njima sadržane organske kiseline učinkovito suzbijaju uzročnike kao što su Nosema apis,Nosema ceranea i vrši zaštitu od Varroe,voskovog moljca …

U tu se svrhu košnice, okviri i cijeli pribor poprskaju s EM-om.

Higijena alata– 0,6 l probiotika / 10 litara vode

Tretman kod nozemoze :

Svakih 7-10 dana prskati leto i ispred košnice. U 1 litru mlake, deklorirane vode dodati 2 do 3 čepa EM Probiotika i 4 do 5 kapi nozevita. Dobivenu otopinu može se dodavati u pogaču i / ili sirup te prskati sa svih strana.

S obzirom da se radi o živim mikroorganizmima, potrebna je stalna briga kako za pčele,tako i za prirodne mikroorganizme koji osiguravaju zdravu i čistu sredinu.

Za higijenu košnica

Higijenu košnica bi trebali učiniti preventivno najmanje 4 puta godišnje, a za punu biološku zaštitu 1 put mjesečno.

Higijena štiti pčele od svih patogena koji se mogu naći u košnicama.

Doziranje:50ml probiotika na 2 l neklorirane vode (po 1 koloniji ).

Prskati po košnici, unutar košnice te prskati okvire i pčele.

Dodavanje u vodu za piće

Doziranje 50 ml u vodu za piće po pčelinjoj zajednici.

Dodatkom proizvoda u pojilice, pčele ne odlaze na okolna pojila već ostaju u željenom krugu.

Zahvaljujući EM Probiotiku sirup ima duži rok trajanja i ima veću hranjivu vrijednost, povećana je stimulacija razvoja pčelinjih zajednica. Zimi koristiti 50 ml na 1 litru zašećerene ne klorirane vode.

Dodatak za hranjenje pčela u pogaču

Dodamo 50 ml / 1 kg tijesta.

Povezani proizvodi

Zadnji pogledani proizvodi