Med jest sladak, gust, viskozni, tekući ili kristaliziran proizvod što ga medonosne pčele proizvode od nektara medonosnih biljaka. Od prapovijesnih vremena čovjek je rabio med u prehrani,a od antičkih vremena ga koristi u kozmetici.

Med sadrži u največem postotku šećere, glukozu i saharozu te fruktozu, maltozu i druge polisaharide, zatim aminokiseline, bjelančevine, organske kiseline, enzime, vitamine i minerale, te pelud.

Znanstveno je dokazano,da se u medu nalaze gotovo svi sastojci koji grade ljudski organizam. Zbog toga razloga, smatramo ga najsavršenijim proizvodom prirode,naravno uz, nezamjenjivu matičnu mliječ.

sve_od_pcela1Boja meda ovisi o vrsti biljke s koje pčele skupljaju nektar. Iz tih razloga boja meda različita je od lokacije do lokacije. Uz utjecaj ostalih biljaka koje cvatu u vrijeme glavne paše,boja i okus meda variraju od godine do godine,čak i na istoj lokaciji.

Med ima protutumorski i protumetastatski učinak. Sadrži antibakterijsko svojstvo, protuupalno svojstvo, protugljivično te protuoksidativno svojstvo.

La Fontaine kaže: „Pravi je med kao dobra medicina i ima svu ljekovitu snagu prirode. Pogrešno bi bilo držati med zaključan u kućnoj apoteci i čuvati ga samo za slučaj bolesti. Med spada u kućanstvo i treba biti lako dostupan za svakodnevnu upotrebu. On nije samo sredstvo za zaslađvanje, već i izvanredna živežna namirnica.“

U našoj se ponudi nalaze medovi,koji skupljamo na Hrvatskim livadama,šumama i planinama.Svaki naš med je 100% Hrvatski proizvod,te proizvod naših pčela.

Naš se bogati asortiman sastoji od različitih vrsta meda, kao npr. Bagremov med, Lipov med, Cvjetni med, Medljikovac, Amorfa, Vrijesak, Šuma,Lička Livada, Cvijet Dalmacije, Kestenov med,Livadni med i mnogih drugih.

Svaki prirodni med kristalizira.

Svako jutro žlica meda,bolestima prići ne da.

Ugostiteljski med, med za kafiće, ured, školu

Najpopularniji proizvodi

“Svako jutro žlica meda, bolestima prići ne da.”®

Viktorija Dolenec

Zadnji pogledani proizvodi