Put meda kroz oko pčelara

Što sve treba pčelaru, da dobije slatki proizvod koji se zove med?

Trebaju vam pčele s maticom. Ako se matica pokaže kao loša zamijenimo je s novom, mlađom maticom. Novu maticu možete naručiti u Košnici, svaki dan.

Osim pčela, treba vam košnica LR ili AŽ.

Znate li da kod nas možete nabaviti LR košnicu za samo 450,00 kn? U tu cijenu ulazi podnica s mrežom za kontrolu varroe, 3 nastavka s složenim okvirima( plodište i dva medišta), hranilica, pokrovna daska i krov.

Svejedno za koju košnicu se odlučite, u našoj ponudi imamo i razmake za okvire. LR razmak (10), AŽ( 5,7,9,11,12). Cijene se kreću već od 2,60 kn/kom, pa na više.

Naravno, treba vam i žica. U ponudi imamo inox i pocinčanu  žicu. Cijena se kreće već od 7,00 kn/kom, pa na više.

Da bi satna osnova čvrsto stajala na žici, od velike koristi će Vam biti i zatezač žice.

Isto tako, u tome dijelu procesa pripreme okvira i stavljanja satne osnove, pčelaru treba pčelarski set. U ponudi je i električni pčelarski set.

Kada krećete kod pčela, treba Vam  pčelarski šešir/ pčelarski kombinezon/ pčelarsko odijelo, rukavice… Kod nas možete nabaviti pčelarski šešir već od 40,00 kn.

U osnovni pčelarski alat spada i pčelarska četka. U ponudi imamo 2 vrste četki, na vama je da samo izaberete koja vam se više sviđa.

Vilica- s nečime treba otvarati saće. U ponudi su vilice s debljim oštricama i s tanjim oštricama. Sve vilice su od antimagnetnog inoxa. Cijena PVC vilice se kreće od 25,00 kn.

Cijena drvene vilice, s tanjim oštricama( vrlo tražena kod pčelara) je kod nas najniža na tržistu i tako će ostati do isteka zaliha. Samo 62,00 kn!!

Kako možete ubrzati otvaranje saća? S električnim nožem za otklapanje saća. Samo 280,00 kn.

Na čemu ćete otvoriti sače? Naravno, treba vam posuda za otklapanje. U ponudi su i plastične posude za otvaranje i inox kade za otklapanje .

Nakon što ste otvorili sače, treba vam vrcaljka. Najslađi dio posla za pčelara. U ponudi su ručne i električne vrcaljke. Za male i za velike pčelare. 4 okvirna,6 okvirna, 8 okvirna, 12 okvirna. Za LR ili AŽ okvire.  Tangencijalne i radijalne.

Vrcaljka ručna 4 okvirna za LR/FARRAR okvire samo 1845,00 kn. Napravljena je od antimagnetnog inoxa.  Savjet:  Ako želite čisti med prilikom vrcanja ispod vrcaljke na kantu stavite cjedilo, da isti ne bi trebali cjediti kasnije zbog nečistoća.

U ponudi su inox i plastična sita, jednostruka i dvostruka inox sita. Inox sita se mogu raširiti na širinu bačve.

Nakon što je med izvrcan, treba ga staviti u kante. U ponudi imamo  5 vrsta inox kanti. Sve vrste kanti imaju i ventile za puštanje meda.

U slučaju da vam se kristalizira med u kanti, u ponudi su i grijači za med. Zašto grijači za med, pitate? Zato što na taj način pazite na proces dekristalizacije meda. Znate točnu temperaturu grijača, te ne može doći do greške u procesu koja bi mogla uništiti kvalitetne sastojke u medu, tj. kvalitetu meda. Jer svaki prirodni med se kristalizira, a do +40 °C sedekristalizira.

(navedene cijene proizvoda vrijede do isteka zaliha)

Zadnji pogledani proizvodi