Zašto bi trebali paliti svijeće od pčelinjeg voska za vrijeme trudnoće?

Kako bi vidjeli razloge zašto je dobro paliti  svijeće od pčelinjeg voska, prvo moramo vidjeti kako utjeću svijeće od parafina na trudnoću?

Jeste li ikada dobili glavobolju (ili ste čuli da se netko žali na nju) od mirisnih svijeća? Odgovor je najvjerojatnije da jer spajanjem parafinskog voska i sintetičkih mirisa dobijemo “zanimljivu” kvalitetu zraka u prostoriji.

Smatramo da je dobra ideja ograničiti količinu sintetičkih mirisa (smanjiti na najmanju moguću mjeru) i održavati zrak u vašem domu što je moguće čišćim. Evo nekoliko studija koje smo pronašli o spaljivanju mirisnih svijeća tijekom trudnoće kako bi vas motivirali da održite zrak u vašem domu čistim.

MOGUĆNOST ZA RAZVOJ ASTME
Studija objavljena u časopisu Journal of Allergy and Clinical Immunology istraživala je vezu između ftalata i trudnica. Ftalati su kemijski spoj koji pomaže plastici da bude fleksibilna i stabilizira osvježivač zraka.

Ako je majka bila izložena višim razinama ftalata tijekom trudnoće, njezino je dijete 70% više vjerojatno da će razviti astmu do 11. godine.

MOGUĆNOST INFEKCIJA DIŠNIH PUTEVA
Studija objavljena od strane Health Health Perspectives istražila je uobičajene zagađivače zraka u kući i njihovu povezanost s infekcijama donjeg dišnog sustava u dojenčadi. Studija je pokazala da su dojenčad izložena u ranoj dobi tim polutantima imala visoku vjerojatnost infekcije donjeg dišnog sustava.

VJEROJATNOST ALERGIJE
Godine 2001. u Državnom sveučilištu South Carolina na čelu s dr. Ruhullah Massoudieom istraživani su dugoročni učinci svijeća. Massoudi piše: “Parafinske svijeće koje smo testirali pustile su neželjene kemikalije u zrak. Za osobu koja pali svijeću svaki dan godinama ili ih samo često koristi, udisanje tih opasnih onečišćujućih tvari u zraku moglo bi doprinijeti razvoj zdravstvenih rizika poput raka, uobičajenih alergija, pa čak i astme. “

izvor:mypurehive.com

Potrebno je napraviti više istraživanja. Ovi nalazi ne dokazuju da paljenje mirisnih svijeća tijekom trudnoće proizvodi defekte rođenja ili povećava stopu astme. Međutim, postoji sigurnija alternativa mirisnim svijećama.

STRAHOVI ZAJEDNICE TIJEKOM TRUDNOĆE
Ako ste trudni ili ste bili, vjerojatno imate iskustvo slično gdje vas dobronamjerni prijatelji, obitelj i poznanici vuku po strani kako bi vam rekli ono što su pročitali na internetu što je dobro ili što nije. Ne želim biti jedna od onih ljudi koji ukazuju prstom i govore da ne trebate paliti mirisne svijeće tijekom trudnoće, jer ih i sama obožavam. Ako tijekom trudnoće odlučite spaliti mirisne svijeće, niste loša mama.

No, u svjetlu istraživanja o mirisnim svijećama tijekom trudnoće, mislimo da postoji bolja opcija koja je bezbrižna.

Umjesto da budu potencijalno štetne, svijeće od pčelinjeg voska pročišćavaju zrak.

Spaljivanje pčelinjeg voska ionizira bakterije koje neutraliziraju zrak, prašinu, mirise i pelud, poboljšavajući zrak u vašem domu. Otpušta pozitivne ione.

Ako ste spremni za početak, možete isprobati Bee magic svijeće od pčelinjeg voska i oduševiti se pozitivnom i zdravom energijom u domu.

Zašto Bee magic svijeće od pčelinjeg voska?

Osim što predivno mirišu, ove svijeće služe i kao prirodni pročišćivači zraka te će donijeti prijeko potrebno osvježenje u zadimljenim prostorima 21. stoljeća.
Također, svijeće od pčelinjeg voska imaju opuštajući učinak na tijelo te se preporučuju osobama koje se nalaze pod stresom.
Sve svijeće su ručno rađene u Hrvatskoj.
U procesu proizvodnje koristimo prirodni pčelinji vosak te stoga nijansa svijeće od pčelinjeg voska može varirati od svijetlo smeđe, preko tamno žute do svijetlo žute.
Kao što postoje različite boje peludi, različite nijanse meda u prirodi, tako nalazimo i različite nijanse pčelinjeg voska.
Bee magic svijeće od pčelinjeg voska su:
» ručno rađene u malim količinama s puno ljubavi
» bez dodanih ulja
» bez dodanih mirisa i boja
» hipoalergenske su
» napravljene od voska s hrvatskih pčelinjaka (Lika, Gorski kotar, Bilogora, Dalmacija, Slavonija …)
» imaju pleteni pamučni fitilj koji je dobar za okoliš te nemaju olova u sebi.

 

Ocjene korisnika svijeće od pčelinjeg voska Bee magic Košnica

 

Ocjene korisnika Košnica, Bee magic svijeće od pelinjeg voska

 

 

 

 

Svijeće od pčelinjeg voska Bee magic osvrti
Svijeće od pčelinjeg voska osvrti Bee magic Košnica
Komentari i ocjene korisnika na svijeće od pčelinjeg voska Bee magic Košnica

Svijeće od pčelinjeg voska Bee magic

1 Comment

  • Dajana Vuković Posted 09/12/2020 12:42

    Nakon nekoliko losih iskustava sa svijecama koje se gase, pucketaju, smrde odlucila sam kupiti prirodne svijeće. Kako stvari volim vidjeti uživo navratila sam do Vaše trgovine i malo je reci odusevila se. Za svaku pohvalu! Gospodin Karlo preljubazan, strpljiv, strucan. Usput uzela jos neke stvari. Sa svijecama smo odusevljeni, djeca jedva cekaju nedjelju za paljenje nove svijece. Od nas jedno veliko♥️!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Zadnji pogledani proizvodi